Martinitoren

In de afgelopen 500 jaar brandde de Martinitoren af, werd deze door de bliksem getroffen en stortte het bijna in. Oorlogen werden gewonnen en verloren op de stoep van dit prachtige en illustere gebouw. De toren heeft het allemaal overleefd en is met 97 meter nog steeds het hoogste gebouw in de stad. Klim omhoog voor een stukje tastbare geschiedenis en fantastische uitzichten.

Meer weten over het boegbeeld van onze stad? Klik op onderstaande link!

Foto's home3

Forum Groningen

In hartje Groningen is een nieuw architectonisch hoogstandje verrezen: het Forum, een vrij toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen met nieuwsgierigheid naar de wereld van vandaag en de kansen van morgen. Het Forum richt zich op mensen geïnteresseerd in verbazing en inspiratie met Storyworld, een enorme tentoonstellingsruimte met wisselende tentoonstellingen, 5 bioscopen, het Smartlab, cafés en restaurants, de stadsbibliotheek en het hoogste terras van Groningen met fenomenaal uitzicht en een rooftop bioscoop.

Meer weten over Groningen en haar Forum? Klik op onderstaande link!

Groninger museum

Over architecturale meesterwerken gesproken! Deze muren stralen creatieve energie uit. Vind je het leuk? Het Groninger Museum werd opgericht in 1994 en is sindsdien een gespreksonderwerp in de moderne architectuur. Dit alleen al kan voldoende reden zijn voor een bezoek. Geniet van de complete beleving van de gevarieerde en interessante collectie en de vernieuwende en soms prikkelende tijdelijke tentoonstellingen.

Wil je de tentoonstellingen in dit museum zien, of het gebouw bewonderen? Klik op onderstaande link!

Hoge der A en Lage der A

Misschien wel de meest gefotografeerde plek van Groningen, en zoals alles in deze stad; op loopafstand van The Happy Traveler. De oude pakhuizen aan de gracht vertellen het verhaal van de handel van vroeger. Hier kwamen en vertrokken schepen en de hele dag was het geluid van ratelende wielen en stampende paarden te horen. Wandelend langs de kades passeer je maar liefst 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten, waardoor je het gevoel hebt alsof je in een schilderij bent gestapt.

Meer weten over deze historische plek? Klik op onderstaande link!

Centraal station Groningen

Direct aan het water van het Groninger Museum ligt het centraal station van Groningen. Het terrein is nationaal en internationaal bekroond als één van de, of zelfs hét mooiste treinstation van Nederland. Het pand is eind 19e eeuw gebouwd en op het stadsbalkon recht tegenover het station heb je een waanzinnig uitzicht op de mix van verschillende historische bouwstijlen. Dus zorg ervoor dat je het station bezoekt om het te bewonderen!

Want to know where to find, and find out more about the station?  Click the link below!

De wateren

Vanaf het water ziet alles er anders uit. Het uitzicht vanaf het water biedt een bijzonder inkijkje in de stad: de grachten rond de binnenstad met aan weerszijden patriciërshuizen en eeuwenoude pakhuizen. Als je de drukte van de stad wilt ontvluchten, kan je jouw de boottochtje voortzetten naar het Hoornsemeer, Zuidlaardermeer of Paterswoldsemeer.

Wil je weten waar je het station kunt vinden en meer te weten komen over het station? Klik op onderstaande link!

Winkelen in middeleeuwse gebouwen

We laten graag de volgende quote van CNN over Groningen zien: “a winning alternative to Amsterdam” en terecht. In de compacte binnenstad vind je naast experimentele en/of vintage en kleine winkeltjes ook grote merken. Struin door de winkelstraten met veel oude panden of verken de streekmarkten en gezellige dorpskernen in de nabije omgeving.

Wil je weten waar je precies kunt shoppen tot je erbij neervalt? Klik op onderstaande link!